פורום הסיפורים :
מיועד לפרסום וביקורת של סיפורי מד"ב ופנטסיה; מנהל הפורום: זיו קיטרו (Sickbar)
לקבלת עדכונים חודשיים בדואל על פעילויות האגודה, הצטרפו ל
רשימת הדיוור על-ידי משלוח
מייל ל
מזכירות האגודה.
ספקולציה היא לב ליבו של המד''ב?
נכתב ע''י:
shif29 (IP Logged)
תאריך: 14:06 18/11/2004
(מתוך מילון אבן שושן)
ספקולציה - 1. עיון והתבוננות בדבר...ו
2. ספסרות, מקח וממכר של נכסים (ניירות ערך, סחורות וכדומה) שמחיריהם אינם יציבים בשוק, מתוך רדיפה אחרי רווחים קלים ומהירים, ניצול הביקוש המרובה אחרי סחורות מסוימות וכדומה וכן הערמה על כמה דרכים חוקיות והוגנות במסחר לשם צבירת רווחים: ספקולציה במגרשים".נ
"ספקולטיבי - 1. עיוני, הסתכלותי, המבוסס על חקירה, שיקול דעת ומסקנות הגיוניות...ב
2. ספסרי, שיש בו משום רדיפה אחרי רווחים קלים
ומהירים, על ידי ניצול תנודות ואי יציבות בשוק או גם על ידי הפקעת מחירים ודרכים בלתי חוקיות
אחרות: מסחר ספקולטיבי".ו
"ספקולנט - ספסר, אדם העוסק בספקולציה".
תראה תשמע הבט.
הרי זה מה שניסיתי לעשות.
לעיין או להתבונן בדבר או בחתול (ע"ע) דרך עיניו, לחפש את המד"ב שמשתקף לעיניו כשהוא רואה מה שנראה לנו רגיל.
מטרתי לא הייתה מחקרית גרידה, אלא כמובן ליצור מטאפורה. אם לשים את השאלה שאני חושבת שכולנו מסכימים עליה אם הצלחתי או לא (לא) בצד, הרי שהניסיון שלי היה לתת לעולם האנושי אליו אנו מתייחסים כמובן מאליו להשתקף דרך עיני חתול ובכך (וכן אני יוצאת לחלוטין מההגדרה של ספקולציה) להמחיש (אוי נתת לי רעיון!?) עד כמה הגדרת המד"ב היא בעיני המתבונן. (הרי לך נושא מעניין לדיון)
חיפוש, אני מסכימה, אבל של מה ולצורך מה? לצורך מעגלי של חזרה לעולמנו חכמים יותר, מושכלים ומצויידים בזווית הסתכלות נוספת שרכשנו לנו.
אגב, חיפוש כזה הוא לב ליבה של כל יצירה ואינו בלעדי למד"ב או פנטסיה כלל.
ובכל יצירה מכל סוג יחפש הקורא את ה"משהו אקסטרא", מעבר לחיפוש, אמירה כוללת לקחת הבייתה, שהיא החתימה האישית של הסיפור, או הסופר...