פורום הסיפורים :
מיועד לפרסום וביקורת של סיפורי מד"ב ופנטסיה; מנהל הפורום: זיו קיטרו (Sickbar)
לקבלת עדכונים חודשיים בדואל על פעילויות האגודה, הצטרפו ל
רשימת הדיוור על-ידי משלוח
מייל ל
מזכירות האגודה.
דני, כמה בקשות:
נכתב ע''י:
NY (IP Logged)
תאריך: 15:47 14/11/2004
הדברים הכתובים בהמשך יראו לך קשים או לא הוגנים, אבל אני מבטיח לך שהם מיועדים לעזור לך. אני מקבל את הרושם שאינך מבין את מטרתו של פורום זה ואת דרך העבודה בו, ועל כן:
א. כשאתה מפרסם סיפור בפורום זה, אינך עושה זאת כדי "לזכות בפרסום" או כדי ש"אנשים יכירו את יצירתך". הסיבה היחידה שאתה עושה זאת היא כדי לקבל ביקורת *משוכני פורום זה*.
ב. וזאת להבדיל ממבקרים אלמוניים חד-פעמיים כדוגמת "מנחם". בכלל - לעולם אל תזמין את המרצה שלך (נניח), את קרובי משפחתך או את חבריך להגיב כאן בפורום. הדעות החיוביות שלהם (וזאת בהנחה האופטימית להכמיר שמישהו מאמין ש"מנחם" הוא אכן אדם נפרד) לא תורמות מאומה - לא לך ולא למבקרים כאן. למעשה, זו דרך בטוחה וזולה להציג אותך כרודף מחמאות וכאדם לא ישר במיוחד (אפילו אם סיפורך נכון, במקרה, "טוב מראה עיניים" וגו').
ג. לעולם, אבל *לעולם* אל תיתן ביקורת נגדית לסיפור של אדם שמבקר את סיפורך כאן בפורום (או בכלל, אגב - זו התנהגות מחרידה, ואני מעריך מאד את יעל על סבלנותה). גם אם אותו אדם כתב בזמנו סיפור רע או בעייתי, נניח, אין הדבר מעלה או מוריד במאומה בכל הנוגע לסיפור *שלך*. על כל פנים - בפתיל הקשור לסיפור שלך נדון אך ורק בסיפור שלך, וכך לגבי כל סיפור אחר המתפרסם כאן.
ד. כנ"ל ביקורת נגדית לגבי שגיאות כתיב בגוף הביקורת על סיפורך. ביקורת, לשמחתם של המבקרים ולצערם של הכותבים המתחילים, לא צריכה לעמוד ברף הקפדני של יצירה ספרותית. קרא את תוכן הביקורות ואל תנסה לנתח את סגנונן או את מחבריהן. זהו תרגיל עקר.
ה. הביטוי "חופש האמנות" הוא התירוץ השכיח ביותר אצל כותבים מתחילים. שכח אותו. אל תשתמש בו לעולם. בכל הנוגע לכתיב, לדקדוק ולשימוש בסימני הפיסוק, עד כמה שהדבר נוגע לך ולשאר הכותבים המתחילים, *אין כל חופש שהוא*. לא אטרח אפילו לנמק כאן מדוע - הדבר דורש הסבר ארוך אותו, כך אני חושד, תתעקש לא להבין - אבל אוסיף רק זאת: אם אינך מוכן לקבל עובדה זו, לעולם לא תוציא מתחת ידיך סיפור ראוי לפרסום. לעולם. עד כדי כך.
ו. ביקורות שליליות הן מתנה, לא עלבון. הן עוזרות לך להשתפר לקראת סיפורך הבא. וכך אתה צריך להתייחס אליהן - להודות למגיבים ולא להתווכח איתם על דברים שבהם, באופן ברור למדי, הם מבינים יותר ממך. ודאי שלא לנפק לנו כאן כל מיני תיאוריות קונספירציה ושבטיות. הסיפור שלך מקבל ביקורות שליליות *כי הוא לא טוב*, ולא משום סיבה אחרת.
ז. שם הסיפור חשוב. הפיסוק חשוב. הדקדוק חשוב. הסגנון חשוב. העלילה חשובה. הדמויות חשובות. הרקע חשוב. *הכל חשוב*. *ה כ ל*. אל תפרסם סיפור אם לא חשבת עליו *מכל הבחינות*. זה זלזול בעצמך וזלזול בקוראים.
איני יכול, כמובן, להכריח אותך לנהוג כך או אחרת בכל הנוגע לנושאים המוזכרים למעלה. אני יכול רק להמליץ, וכמובן - למנוע התנהגות בעייתית בפורום הנתון למרותי. על כן, כמנהל פורום זה, הריני להודיעך: אם אתה מקבל את כל האמור למעלה - מה טוב, וברוך הבא לפורום. אם לא, אבקשך להפסיק לכתוב בפורום מיד, ופתיל זה ימחק לאלתר.