פורום הסיפורים :
מיועד לפרסום וביקורת של סיפורי מד"ב ופנטסיה; מנהל הפורום: זיו קיטרו (Sickbar)
לקבלת עדכונים חודשיים בדואל על פעילויות האגודה, הצטרפו ל
רשימת הדיוור על-ידי משלוח
מייל ל
מזכירות האגודה.
קראתי - וטרם קראתי את התגובות האחרות
נכתב ע''י:
יעל (IP Logged)
תאריך: 14:40 30/01/2004
קודם כל אזהרה: הביקורת קשה, אבל המטרה שלה היא לסייע.
אני חייבת לציין שאני זוכרת את הסיפור המקורי, והגירסה הזו לא יותר טובה.
אני לא בטוחה עם אילו הערות לא הסכמת - אבל אם הן נגעו לאריכות יתר ועומס מידע, חבל שלא הסכמת איתן.
הסיפור ארוך מדי. כל הקטע האמצעי (הסיפור מקורי) מיותר לחלוטין. כל סיפור התעשרותו של ג'ון מיותר לחלוטין. הסוף לחלוטין לא מובן. (הדבר הראשון שלא מובן זה למה לאיש כל כך עשיר ובעל צי מוניות אין נהג פרטי. גם השאר לא מובן). גם לא מובן למה כל הדברים המתוארים בסיפור אמורים לעניין.
אפשר היה לבנות את זה אחרת כדי שהדברים לא יהיו מיותרים, אבל זה לא דורש רק שכתוב אלא כתיבה מחדש. לחלוטין. לזרוק ולהתחיל שוב. אני לא חושבת שאפשר להציל את הטקסט הזה.
אפשר להשתמש ברעיון הזה של המלים מצילות החיים - אבל כמו שזה כתוב כך, זה סתם רעיון שמבוזבז על התרחשויות בנאליות וטפשיות. לא מעבירים מידע על ידי הרצאה, זה כמעט אף פעם לא עובד.
הרעיון עצמו מעולה בשביל פארודיה, אבל אין פה פארודיה. יש פה משהו שנראה רציני, ועם זאת מופרך לחלוטין מכל בחינה שהיא.
אני יודעת שהביקורת שלי נראית זוועתית, אבל האמת היא שלא מצאתי שום דרך לנסח את זה בצורה עדינה.
מה שכדאי לך לעשות לדעתי זה לעבור על הסיפור ולסמן את כל הדברים שאינם רלוונטים. למשל: אופן התעשרותו של ג'ון. זה לא קשור לרעיון הסיפור - להעיף. כל הבלאגן סביב אדם ביגין ואנדרה ביגין (שלא הבנתי מי מהם עשה מה ולמה), לא קשור לרעיון הסיפור - להעיף.
בסוף תראי שלא נשאר לך כמעט שום דבר בסיפור - וזו הסיבה שהוא משעמם.
אם את רוצה לכתוב אותו מחדש, אז לדעתי כדאי לך קודם כל להחליט על מה את רוצה לדבר. מה המוקד של הסיפור, מה הדבר החשוב - ולבנות את הכל סביבו. יצא לך סיפור שונה לחלוטין, יכול להיות שתיאלצי להפרד בדמעות מרעיונות אהובים שלך ושל עידן - אבל בסוף יכול להיות שיצא לך סיפור טוב. ואני רוצה לקרוא את הסיפור הטוב, כי ברור שיש כאן יכולת כתיבה.
אז אני מחכה לגירסה החדשה. בהצלחה.