פורום הסיפורים :
מיועד לפרסום וביקורת של סיפורי מד"ב ופנטסיה; מנהל הפורום: זיו קיטרו (Sickbar)
לקבלת עדכונים חודשיים בדואל על פעילויות האגודה, הצטרפו ל
רשימת הדיוור על-ידי משלוח
מייל ל
מזכירות האגודה.
אז בגלל זה הרגשתי שהלכתי לאיבוד?
תאריך: 12:26 04/06/2002
טוב, אם העלילה שייכת לסיפור ההוא שמעולם לא הצלחתי לצלוח את החלק הראשון שלו בגלל הפיסוק - אז אני לא אגיב עליה.
הביקורת שכן אתן היא ש:
א. הסיפור מבולגן מדי. שנים קופצות וחולפות בתוך אותה פיסקה, ורק בדיעבד אני מבינה שזה כבר נושא אחר.
ב. הצגת הדמויות מאוד גרועה. גם אם הסיפור שייך לעולם שכבר הוצג ואפילו אם הדמויות שייכות לסיפור הקודם, עדיין חייבים להציג אותן בנפרד מאחר שזה סיפור נפרד. לא הבנתי מי ומה הוא טוליק, לא הבנתי לאיזה גזע שייך המספר - אבל הסיפור יצר איזו תחושה שזה בכל זאת מידע חשוב. אז אם הסיפור בונה אצלי ציפיה לדעת, כדאי שהמידע יבוא.
דוגמה לדמויות מוכרות שכן מוצגות היטב בסיפור אחר אני אתן דווקא מ"כיור הזמן". רוברט ג'ורדן כתב סיפור קצר שמתרחש לפני הספר הראשון של הכיור - ובו סיפור פגישתם של מוריאן ואיך קוראים לו שלה. למרות שהצפי היה שכל מי שקורא את הסיפור הקצר כבר נפגש בדמויות האלה בסדרת הכיור, עדיין הבנתי בדיוק מי הן ומה הן. הסיפור, דרך אגב, היה מוצלח ובעקבותיו קראתי את הספר הראשון של הכיור, וגיליתי שג'ורדן כנראה טוב בקצרים אבל לא משהו בארוכים.
ג. בהקשר לסעיף א' - כדאי לחלק לפסקאות יותר ברורות. הפעם הפיסוק סביר (למרות שיש עודף בפסיקים) אבל אין פסקאות. בסיפור שמתפרס על פני תקופת זמן ארוכה כל כך ומחליף כל כך הרבה סצינות רצוי שתהיה חלוקה לפסקאות.
הנקודה הטובה היא שהסיפור הזה הרבה יותר טוב ממה ששמענו בסדנה. מה שכן הצלחתי להבין מהעלילה היה מעניין, הסתדר מבחינה הגיונית ונראה כמו בסיס טוב לעבוד איתו הלאה. והכי חשוב *לא* היתה פואנטה. נורא פחדתי שתהיה. בסיפור כזה פואנטה היתה הורסת.