פורום הסיפורים :
מיועד לפרסום וביקורת של סיפורי מד"ב ופנטסיה; מנהל הפורום: זיו קיטרו (Sickbar)
לקבלת עדכונים חודשיים בדואל על פעילויות האגודה, הצטרפו ל
רשימת הדיוור על-ידי משלוח
מייל ל
מזכירות האגודה.
יודע מה? עזוב את זה.
נכתב ע''י:
שלמקו (IP Logged)
תאריך: 03:11 28/05/2002
רציתי לכתוב שכשמחממים אוויר, הוא זז- אוויר חם עולה למעלה, אוויר קר עולה למטה, ואז באפס כבידה תנועת האוויר תסחוף איתה את האוכל, שיתקע בגוף החימום של המכשיר וישרף. אבל אז נזכרתי, שבאפס כבידה גם האוויר לא יזוז, כי אין לו הבדל במשקל... ומלבד זאת, מן הסתם כל מה שתכניס לתנור יוצמד היטב לתחתיתו, שלא סתם ירחף לו בחלל התנור (וידבק לגופי החימום וישרף בכל מקרה).
אולם, בכל מקרה תנור באפס כבידה יהיה שונה ממה שיש לרובנו במטבח- תנור רגיל מחמם מזון ע"י קרינה מגופי החימום שלו וע"י חימום האוויר שזז ומחמם את המזון. באפס כבידה, האוויר לא יזוז, וסתם ישמש לבידוד. הדרך היחידה לחמם תהיה בקרינה מגופי החימום. ההשפעה אמנם תהיה כמו כל תנור רגיל, אבל יותר איטית, וקצת שונה.
אה, אבל אל תתיחס אלי. עוד שעה יש לי מעבדה בה אני מרכז תמיסת סוכר תחת וואקום.