פורום הסיפורים :
מיועד לפרסום וביקורת של סיפורי מד"ב ופנטסיה; מנהל הפורום: זיו קיטרו (Sickbar)
לקבלת עדכונים חודשיים בדואל על פעילויות האגודה, הצטרפו ל
רשימת הדיוור על-ידי משלוח
מייל ל
מזכירות האגודה.
שלמקו כיסה חלק מהניטפוקים, אך לא מספיק
נכתב ע''י:
גל ביולוג לא בדימוס (IP Logged)
תאריך: 12:14 27/05/2002
אבל נפתח בדעתי על הסיפור עצמו:
הסגנון המשעשע שלך תמיד מוצא חן בעיני. מאוד עזרו לי שיבושי הצמחוקר (אגב, אלמלא סלידתך מיודים עודפים, היית יכול לכתוב צימחוקר, וכך לחסוך את ההודעה בהתחלה). במה עזרו? אם במהלך כל הסיפור היתה רק המילה צמחוקר, זה היה מעצבן, משעמם ומתיש. זו המחווה לשלושה בסירה, להרגשתי, היא יותר מאשר פחית התירס - הדינמיקה שבין הדמויות, כמו גם סגנון הסיפור במקצת, הזכירו לי את שלושה בסירה עוד לפני אפיזודת התירס. (וכמובן, עצם העובדה שהם שלושה, בסירה אחת...).
אני לא מצאתי את הסיפור ארוך מדי, הפסקה האחרונה בהחלט מוסיפה מעבר ל"פואנטה" כביכול, ניתן להוסיף עוד רמז טיפה יותר עבה לתבוניות הצמח, אני חושב.
ועכשיו לניטפוקים:
נתחיל מאכילת הצמח - אליהו לובש חליפת מגן, לא? האין זה אמור למנוע ממנו להכניס את הצמח לפיו, כך סתם?
(דרך אגב, עתה שמתי לב - לאחר שאליהו צועק "יש!" כתבת "התקדמנו בנחת אל עבר דמותו הקטנה של *שוורץ*")
בנוסף - מה ששלמקו אמר בקשר לתופעות לוואי מאכילת הצמח (מלבד רעילות אני יכול לחשוב על אלרגניות, חוסר תאימות D ו-L ועד כהנה וכהנה) כמו כן, אליהו ניזון על צמחים מהפלנטה במשך "שבועות ארוכים" - בעיות תאימות כנ"ל + מחסור בויטמינים מתאימים וכיוב' מטרידים אותי (לא שדיאטת קרקרים היא יותר מזינה :-).
שלמקו הזכיר את האוכל באפס כבידה -סיר של שמן רותח? (וגם הפירורים של הקרקרים...)
ועכשיו למכשיר עצמו:
לדאבוני, לא הצלחתי לסספנד אותו. אתה מציג אותו כגלאי פיזיקלי (כמו גלאי מתכות או מונה גייגר). אבל לעומת גלאים פיזיקליים, שם יש לך חיישן שרק צריך להבחין האם תכונה פיזיקלית מסויימת קיימת, ובאיזו עוצמה, מכשירי בחינה כימיים או ביולוגיים עובדים אחרת.
ראשית, אתה זקוק לדוגמה שתוכנס למכשיר. מכיוון שהמכשיר שלך אוסף דוגמאות מהאוויר בלבד (כך לפחות הבנתי מהסיפור), קשה לי לראות איך מכשיר כזה יוכל להבחין בין מוצרי בשר לצמחוני. צריך למצוא איזשהו מרכיב שקיים אך ורק בבשר (ושלמקו הזכיר את הבעיתיות של מוצרי ביצה , חלב וכדומה), ושיהיה נדיף. ואם אתה רוצה שהמכשיר שלך גם יבחין בין בשר, כל מוצר צמחוני אחר ודומם, אתה צריך למצוא גם חומרים נדיפים ממוצרי מזון שונים מלבד בשר.
שנית, בניגוד למכשירים פיזיקליים, מערכות לזיהוי מולקולות כימיות ובייחוד ביולוגיות צריכות להכיל איזה שהוא מנגנון לסילוק הדוגמה הקודמת . ותאמין לי, במערכות ביולוגיות זה לא פשוט בכלל.
שלישית - המכשיר נותן תוצאות בתוך שניות. כשהדוגמה נכנסת למכשיר אתה זקוק לאיזשהו משך זמן מינימלי לאפשר ריאקציה כימית (בדרך כלל מדובר על כמה ריאקציות -אחת אחרי השניה) זה יכול לנוע בין דקות לשעות. לעיתים נדירות זה יקח שניות (אני מדבר על in vitro כמובן). תלוי בריכוזי החומר הנבחן בדוגמית וברגישות המכשיר. וכמובן, גם במהירות סילוק הדוגמה הקודמת.
רביעית - בעיית זיהומים. חיידקים שיתיישבו"לאכול" את הקולטנים שלך או סתם יתנו false positive או false negative.
חמישית - בעיית זיהום דוגמיות - בארוחה מעורבת.
שישית - בעית ספציפיות, אבל עליה אני מניח שניתן להתגבר אם משתמשים במגוון רחב מספיק של נוגדנים (עדיף על קולטנים).
זהו בינתיים. אני משוכנע שלפחות לחלק מהבעיות האלו יש פתרונות , ואני אפילו עשוי לחשוב עליהם. אבל לא עכשיו. back to my yeast...
אבל סיפור נחמד - אהבתי.