פורום הסיפורים :
מיועד לפרסום וביקורת של סיפורי מד"ב ופנטסיה; מנהל הפורום: זיו קיטרו (Sickbar)
לקבלת עדכונים חודשיים בדואל על פעילויות האגודה, הצטרפו ל
רשימת הדיוור על-ידי משלוח
מייל ל
מזכירות האגודה.
ראשית - תודה!
נכתב ע''י:
NY מאושר (IP Logged)
תאריך: 04:34 27/05/2002
שנית - זו אינה טרגדיה - לא מנקודת ראותו של המספר. זהו מעין "באתי, ראיתי, אכלתי" גלקטי מחד וישראלי מאידך. חיפוש החיים אינו הנושא, הוא רק (מנקודת ראותו של המספר) עוד אחד מהדברים שקרו בדרך. דבר מעט גדול מהשאר במשמעותו, אולי, אך ודאי שלא נושא הסיפור. שוורץ, לו היה מקבל פתחון פה, היה טוען בדיוק את ההיפך - אך לא הוא המספר. שוורץ, אגב, אומר בפירוש כי מדובר ביצור תבוני.
שלישית - באשר לאנטי-קליימקס - אחת מקוראות המבחן שלי התלוננה על עצם קיומה של הפסקה האחרונה. הסיפור, מבחינתה, הסתיים מיד עם אכילת הצמח. אני לא מסכים. לו היה זה סיפור פואנטה, אולי כך היה צריך להיות - אך אז הייתי כותב אותו ב-300 מילים ומטה. לא זו היתה מטרתי. אגב - יש בסיפור כמה מחוות מכוונות מאד ל-"שלושה בסירה אחת", הלוקה גם הוא (להבדיל אלף אלפי הבדלות והלואי עלי) בארכנות מסוימת, מכוונת.
רביעית - נושא הפרוטאינים המבדילים בין חי לצומח עלה, כמובן. השמות שהועלו הם אקטין ומיוזין, אם כי איני זוכר מי היה נגד מי, בדיוק. המכשיר, כאמור למעלה, לא משתמש בספקטרומטריית מסות בלבד, אלא בעוד כמה אמצעים, ביניהם קולטנים. אך אל תתני לכך להפריע לך. את מוזמנת להשתמש במכשיר שלי. קחי - במתנה!
אגב - אפשר, אולי, להקים לנו מאגר המצאות. מה אתם אומרים? כל הממציא מכשיר זה או אחר (משהו שימושי, לא סתם עציץ מזמר או משהו) בעל מפרט הגיוני (או הגיוני-פנימית), כזה שבתיאורו הושקעו מחקר ומחשבה, יתכבד ויוסיפו למאגר. כתיבה תוך שימוש נכון בהמצאותיו של מישהו אחר יכולה להיות מאתגרת למדי.
יש מתנדבים?