פורום הסיפורים :
מיועד לפרסום וביקורת של סיפורי מד"ב ופנטסיה; מנהל הפורום: זיו קיטרו (Sickbar)
לקבלת עדכונים חודשיים בדואל על פעילויות האגודה, הצטרפו ל
רשימת הדיוור על-ידי משלוח
מייל ל
מזכירות האגודה.
RE: אני אנסה להיות מסביר פנים...
נכתב ע''י:
אבישי (IP Logged)
תאריך: 12:00 23/05/2002
הרבה יותר ברור.
1. מה שירד זה בעיקר רמזים עבים מדי לסוף, ושתי הפסקאות הראשונות, הקיטשיות. זה עד כדי כך חסר?
2. כן, היא לא רלוונטית מבחינה טכנית, אבל היא שם כדי לנגוד את הטענה הקודמת - היא מוסיפה לאווירה, למרות שאין בה פרטים טכניים. חוץ מזה, יש שם פרט טכני די חיוני - שלט הפרסומת.
3. לא ממש הבנתי. אתה מבקש *יותר* אזכורים של הכיפה? בסדר... אבל איך זה קשור לאובדנות הממשמשת?
4. היא לא התנצלות, בפירוש לא. המטרה הראשונית הייתה לתאר את כל הקשר דרך פסקאות תיאוריות ולהמעיט בפסקאות עלילתיות. הפסקה הזו היא מעין סיכום, או בעצם מעבר - היא סוגרת את החלק הקודם ומסדרת את הרקע עבור שתי הפסקאות האחרונות. ניתן להשוות לחלק המעבר בסיפור "מגונן" של לארי ניבן, בו מתואר פער של 200 שנה בצורה תיאורית - מכיוון שלא ניתן לתאר אותו עלילתית. כאן אפילו משך של חודשים ספורים לא ניתן לתיאור עלילתי (בגלל היקף הסיפור), ולכן הפסקה הזו חיונית, לדעתי. אין מספיק דוגמאות לקשר באפיזודות הקודמות שיאפשרו התחברות של הקורא לדמויות? הרי במקור הפסקה הזו הייתה באותו מקום, והאפיזודות העלילתיות נשארו.
(5.) ...ואני מודה לך על כך. גם אם נראה שאני הודף את הכל, מה שאמרת נשאר אצלי ובאיזשהו שלב אני איישם לפחות חלק ממנו. תודה.