פורום הסיפורים :
מיועד לפרסום וביקורת של סיפורי מד"ב ופנטסיה; מנהל הפורום: זיו קיטרו (Sickbar)
לקבלת עדכונים חודשיים בדואל על פעילויות האגודה, הצטרפו ל
רשימת הדיוור על-ידי משלוח
מייל ל
מזכירות האגודה.
My point exactly
נכתב ע''י:
יעל (IP Logged)
תאריך: 13:57 23/02/2002
זה מה שניסיתי לומר במהלך הדיונים האחרונים שלנו. בסיפורים שלך אין שום דבר חוץ מרעיון, ורעיון לבדו לא יכול להחזיק סיפור (לפחות לא בעיני, אבל אני לא בדעת מיעוט בנושא הזה).
למשל, אני עכשיו כותבת סיפור על רוח רפאים, ויש שם בדיוק את הרעיון שלך (אבל ממש בדיוק), רק שאצלי זה קורה בשלוש השורות הראשונות של הסיפור, והוא ממשיך להתפתח משם. אני עוד לא בטוחה שאני אפרסם אותו, כי בינתיים לא נראה לי שיהיה בו משהו מיוחד.
יש לך רעיונות טובים. הרעיון של לולאת הזמן, ושל הילד הנופל למעלה,הם רעיונות טובים, אבל צריך לפתח אותם בשביל סיפור. תיאור של רעיון לבדו אינו מספיק. וראיה, מה שקרה לך כאן. בטעות לקחת רעיון שהשתמשו בו בסרט מצויין, ובעצמך הודית שלא נשאר בסיפור שום דבר. סיפור טוב, גם אם הרעיון שלו אינו מקורי בכלל, עדיין יהיה מעניין וכיף לקרוא אותו. (כמו רומח הדרקון, שהפנטסיה שלו שאובה ישירות מטולקין, אבל עדיין מאוד כיף לקרוא את זה).
לסיום, הערה סגנונית. בכל סיפור שלך יש משפט אחד בסגנון של "להלן השתלשלות העניינים:"
עם הנקודותיים בסוף. מאוד מעצבן לקרוא את זה בתור קורא. אני לא יודעת איך זה נראה בעיני הכותב, אבל בשביל הקוראים (לפחות בשבילי) זה מאוד מעצבן. בסיפור הראשון, שם הסגנון הדיווחי התאים לדעתי, זה היה בסדר, אבל בקודם ובזה זה נראה לא טוב.