פורום הסיפורים :
מיועד לפרסום וביקורת של סיפורי מד"ב ופנטסיה; מנהל הפורום: זיו קיטרו (Sickbar)
לקבלת עדכונים חודשיים בדואל על פעילויות האגודה, הצטרפו ל
רשימת הדיוור על-ידי משלוח
מייל ל
מזכירות האגודה.
אני אשפץ את הצעתי מעץ קודם
נכתב ע''י:
יעל (IP Logged)
תאריך: 01:08 08/08/2001
כדאי להכניס לכללי הפורום סעיף מאוד קשוח ובוטה, המדגים ביקורת ממוצעת המתקבלת בפורום הזה, ומבקש מהכותבים הפוטנציאליים להתמודד איתה. אם ורק אם הם לא יחושו שאיפה עזה לקפוץ מאיזה גג בעיקבותיה, יומלץ להם לשקול פירסום סיפור בפורום.
ולבופו היקר, אף אחד כאן לא קורא את הסיפורים מתוך מטרה לתת תמיכה נפשית לכותב. יש פסיכולוגים שעושים את זה בתשלום. אף אחד כאן גם לא מזוכיסט מספיק כדי לתקן שגיאות של אחרים. יש עורכים שעושים את זה בתשלום.
אנשים בסך הכל מביעים כאן את דעתם הכנה על חומר שמפורסם (מיוזמתו של המפרסם). חשוב על זה כך: אם תקבל כאן ביקורת טובה, תדע שזה על באמת!
נסה לדמיין את הסיפור שלך מודפס על נייר ונמכר לך תמורת תשלום בחנויות הספרים המובחרות. האם היית מעוניין לקנות דבר כזה? (וכן, כבר קראתי חלקים, ולא ממש מצא חן בעיני - אולי בגלל ריבוי השגיאות). אם אתה אומר שכן, אז אני מבטיחה לך שלא קראת את הסיפור שלך בתור קורא, אלא קראת אותו בתור כותב וכל הזמן היית עסוק בלהעריץ את עצמך (עברתי את התהליך הזה בעצמי, אז אני יודעת על מה אני מדברת).
המלצה שלי: להבא, אחרי שסיימת לכתוב סיפור, שים אותו בצד לזמן מה, ואז קרא אותו שוב בעיניים של קורא - זאת אומרת, שכח את כל מה שאתה יודע לגבי הרקע, התעלם מכל מה שעבר לך בראש בזמן הכתיבה, והתייחס לזה כאילו כתב את זה השונא הכי גדול שלך. אם תעשה זה באמת, ועדיין תאהב את הסיפור - אז יש סיכוי שגם אחרים לא יאהבו אותו. אם תגלה בעיות, אז נשמח אם תתקן אותן ותחזור על כל התהליך מהתחלה לפני שאתה נותן את זה לנו.
דרך אגב, ה"תודה" שלך היתה מנוסחת פי אלף יותר טוב מהסיפור (ובלי שגיאות). אז אתה מסוגל לכתוב יפה ונכון.