פורום הסיפורים :
מיועד לפרסום וביקורת של סיפורי מד"ב ופנטסיה; מנהל הפורום: זיו קיטרו (Sickbar)
לקבלת עדכונים חודשיים בדואל על פעילויות האגודה, הצטרפו ל
רשימת הדיוור על-ידי משלוח
מייל ל
מזכירות האגודה.
אני פשוט לא מסכים עם מילה שאת אומרת.
נכתב ע''י:
איל פרגרינו (IP Logged)
תאריך: 14:36 23/07/2001
הרעיון שקידמה ותחכום פירושם אנושיות רבה יותר הוא רעיון מופרך מיסודו. הקידמה הביאה לנו נשק להריגה המונית - פצצות אטום, נשק כימי וביולוגי, ואת האפשרות לדכא, להרוג ולהתעלל במספרים שלא נראו כדוגמתם בעבר. היא מעולם לא הביאה לנו מוסריות. הרעיון שלך שב"עתיד" אנשים יהיו טובי לב, מוסריים ונחמדים הוא כל כך מופרך, שנדמה לי שאת חיה באשליות בצורה קשה מאד. ובכל מקרה, יש שום סיבה שאני ארגיש מחויב לרעיון הזה, שהוא רעיון שלך. העתיד שלי - לפחות בסיפור הזה - נראה אחרת ממה שאת מדמיינת את העתיד. ובמסגרת שבה אני בניתי אותו, הוא עקבי לחלוטין. בני האדם באותו עתיד אינם מוסריים יותר מאתנו כאן ועכשיו. הם גם לא רצחניים יותר. הם פשוט מסוגלים לתת לתרבות שלמה ללכת לאיבוד מתוך חוסר אכפתיות וחוסר הבנה, כמו ג'ורג' ו. בוש שמוכן לתת לאקולוגיה ללכת קאפוט מתוך אינטרסים כלכליים. אותם בני אדם, אותה מציאות.
ובאשר לנכונות של תרבות להידלדל ולמות רק כדי לעבור לאורח חיים שהם לא מאמינים בו - שוב, נראה לי שאת מפגינה תמימות עד כדי בורות. אנחנו במו ידינו הבאנו להשמדת כמה תרבויות של ציידים לקטים ושל יושבי כפרים, בכך שהרסנו את שטח המחיה שלהם, כשהם סירבו לעבור לחיות בתנאים שונים מאלה שהם מורגלים בהם. אם אוכלוסיה רגילה למצוא את מחייתו מהעצים, נאמר, ובשלב מסוים העצים הולכים ומתדלדלים, ואותה תרבות לא מוכנה להתבולל בתרבויות שלצדה, הרי שהיא בהחלט עשויה ללכת ולהתמעט עד שתיכחד. זו לא תהיה הפעם הראשונה שדבר כזה קורה.
אגב, בהיסטוריה הפרטית של העם היהודי יש די והותר סיפורים על אוכלוסיות שלמות שנשמדו בגלל חוסר הנכונות שלהן להתבולל, ודי והותר סיפורים פרטיים על אנשים שמתו בגלל חוסר הנכונות ה"מופרך" שלהם לאכול חזיר ברגע הנכון או להתכחש לדתם בדרך אחרת. אז אפילו כאן, קרוב לבית, יש לנו דוגמאות לכך שאנשים מוכנים למות על מזבח האמונה. אבל בסיפור, אפילו זה לא נדרש. בסך הכל נדרש חוסר הנכונות להסתגל לאורח חיים שונה מזה שהתרבות מאמינה בו.
בקיצור, נראה לי שאת סגורה בתוך רעיונות מסוימים, שלא בהכרח קשורים למציאות, וזה מה שמפריע לך בסיפור שמושתת על רעיונות אחרים. אם תרדי לרגע מהנחות היסוד שלך שקידמה מביאה מוסריות ושאין אנשים שמוכנים להקריב את עצמם על מזבח אמונתם, אולי יהיה לך קל יותר לקבל את הסיפור הזה.