פורום הסיפורים :
מיועד לפרסום וביקורת של סיפורי מד"ב ופנטסיה; מנהל הפורום: זיו קיטרו (Sickbar)
לקבלת עדכונים חודשיים בדואל על פעילויות האגודה, הצטרפו ל
רשימת הדיוור על-ידי משלוח
מייל ל
מזכירות האגודה.
שוב:
נכתב ע''י:
איל פרגרינו (IP Logged)
תאריך: 13:56 23/07/2001
המיקויה הם גזע שמאמין בגיוון. "תיקני" בשבילם זה קללה. התרבות השלטת מאמינה בתיקנון. איזה אוכל לדעתך תציע להם תרבות שמאמינה בתיקנון? האם את חושבת שהם יסכימו לאכול אותו, אוכל שנראה להם כתועבה? כבר היו תרבויות שגוועו בשם שימור דרכיהן. הקידמה היא חסרת רחמים בדרכה שלה. היא לא בהכרח הורגת, אבל היא בהחלט רומסת את כל מה שבדרכה. גם בעולם שלנו. וזה שבני המיקויה סירבו לקבל את מה שהציעו להם צוין במפורש.
לגבי החמצן: בכוכב הלכת היה חמצן. אם לא היה בו חמצן, בני המיקויה לא היו יכולים לחיות בו. צמחיית כוכב הלכת הוחלפה באצות מייצרות חמצן שהן יעילות יותר ודורשות שטח קטן יותר כדי להפיק אותה כמות חמצן. זה מאפשר להיפטר מהג'ונגלים הגדולים והלא יעילים, להסתפק בריאות ירוקות קטנות, ולברא את שאר שטח הפלנטה לשימושים יעילים יותר.
לגבי שלי: אם שלי לא עניינה אותך, עד כדי כך שלא הבנת מה קורה בסיפור מרוב שעמום מופגן מדמותה, אין לי אלא להצטער. אני מקווה שבחיי היומיום שלך את לא נכשלת בהבנת הקורה בעולם כשאנשים לא מעניינים אותך. משום מה נראה לי שאם סיפור משעמם אותך, את יכולה להימנע מלקרוא אותו. להימנע מלהבין אותו כשכבר קראת כי הוא לא מספיק מעניין - זה כבר נראה לי מוזר. אבל אולי זה רק אני, כי לא זכור לי שאי פעם לא הצלחתי להבין סיפור כי הדמויות בו לא היו מספיק מעניינות. מי יודע, אולי הצלחתי לשבור שיא בחוסר עניין של דמות, עד כדי כך שחוסר העניין המדהים שבה מאפיל על כל אינפורמציה שאפשר אולי לקבל מהסיפור עצמו. צר לי על כך.