פורום האגודה :
מיועד לדיון בנושאים הקשורים לפעילות האגודה בלבד
לקבלת עדכונים חודשיים בדואל על פעילויות האגודה, הצטרפו ל
רשימת הדיוור על-ידי משלוח
מייל ל
מזכירות האגודה.
שאלת פרס גפן:
נכתב ע''י:
Boojie (IP Logged)
תאריך: 00:42 09/10/2012
בעקבות כמה דיונים שהתעוררו לאחרונה במקומות שונים בנושא, עלו כמה סוגיות לגבי פרס גפן.
למשל, הבעייתיות שבשיטת ההצבעה (שכבר נידונה גם באתר האגודה) שנותנת עדיפות חזקה לספרים שיש להם קהל קוראים גדול. במקרה שלנו, קשה להאמין ששני הזוכים בקטגוריות המתורגמות השנה זכו כי הם ספרים כל כך איכותיים, וסביר יותר להניח שזה נובע מהעובדה ששניהם ספרים בסדרה של רבי מכר לגיל הנעורים (האם זה המקום להצטער על כך שאין קטגוריה נפרדת ל"נוער"? אה, לא, שכחתי, ניסינו את זה *שנה אחת שלמה* וזה לא עבד. או משהו).
בעיה נוספת היא שעם ההצבעה האינטרנטית, קל במידה מטרידה לפאנדומים ספציפיים לשלוח את מעריציהם להצביע בדיוק לספר אחד בכל הרשימה (אני יודעת בוודאות שהיו חברים שלי שהצביעו ככה ל"דם כחול", בלי הסטטיסטיקות אי אפשר לדעת כמה הצבעות בודדות כאלה היו בסך הכל).
דידי הציע (לא בפעם הראשונה) לעבור לשיטת ההצבעה המשמשת בפרס הוגו, שהיא שיטה שאמורה לצמצם את כוחם של מועמדים המוניים אך פחות מוצלחים מעין אלה. לא יודעת אם זה באמת הפיתרון, אבל אולי שווה לשקול את זה. אני מצטטת ממנו:
Final results in each category are determined via the 'Australian ballot preference system': all first-place votes are tabulated; the entry with the fewest votes is eliminated; second-place votes from eliminated ballots become first-place votes; this is repeated until a nominee achieves a majority. For second-place, the winner's votes are dropped, and second-place votes from those ballots become first-place votes, and the process is repeated. And so on for third and fourth places.
הדיון שהיה באתר האגודה:
http://www.sf-f.org.il/story?id=1445
===
Carthago Delenda Est. R'lyeh Fhtagn! -Cthulhu the Elder