פורום האגודה :
מיועד לדיון בנושאים הקשורים לפעילות האגודה בלבד
לקבלת עדכונים חודשיים בדואל על פעילויות האגודה, הצטרפו ל
רשימת הדיוור על-ידי משלוח
מייל ל
מזכירות האגודה.
אתה יכול לקשר.
נכתב ע''י:
Boojie (IP Logged)
תאריך: 12:03 07/06/2010
אני סבורה שאתה מתכוון למכתב [url=http://www.sf-f.org.il/story_1215]הזה[/url].
ואגב, אם כבר אתה מבלה בפורומים האלה, אני ממש אשמח אם תוכל להגיב לנאמר במכתב, וספציפית על הפסקה הבאה:
[quote]בתיווכו של יו''ר העמותה, ערן מולוט, יזמה האגודה בחודש מרץ פגישה עם הנהלת עיפס''י כדי לדבר על התנאים להמשך שיתוף הפעולה ב''אייקון 2010''. במהלך ההמתנה הארוכה לתשובתם, הודיעו הסינמטק ומנהלי הפסטיבל, תוך שהם מזדהים בשם ''אייקון'', שהוא סימן מסחרי רשום על שם האגודה והעמותה, על כוונתם לקיים בחול המועד פסח אירוע בסינמטק תל אביב שיתחרה בכנסי ''עולמות'' ו''ביגור''. לעמותות נודע על כך שבוע בלבד לפני פסח, בלי שהדבר הוזכר כלל במהלך המשא ומתן. בשלב זה הודענו כי לא נתנו אישור לשימוש בשם ''אייקון'' לאירוע ושאיננו מסכימים לקיומו. כשנוכחנו שהנהלת עיפס''י משכה את הזמן עד לערב פסח ולא הסכימה עד אז אפילו לבקש את אישורנו לשימוש בסימן המסחרי, לא נותרה לאגודה ברירה אלא להוציא מכתב אזהרה מעורך דין על השימוש הבלתי מורשה בסימן המסחרי ''אייקון''. מאז, כאמור, מסרבת הנהלת עיפס''י להידבר איתנו כל עוד לא נמשוך את המכתב, פעולה שפירושה המשפטי הוא ויתור מצד האגודה על הבעלות שלה על ''אייקון''.[/quote]
ככל הידוע לי, מה שנאמר בפסקה הזאת נכון. אכן אורגנו פעילויות בחוה"מ פסח בסינמטק ת"א תחת המותג "אייקון" ללא אישור האגודה והעמותה, באותו זמן שבו האגודה ערכה את כנס "עולמות" והעמותה ערכה את כנס "ביגור" (קיבלתי הזמנה להגיע לפעילויות הנ"ל, כך שלפחות זה ידוע לי בוודאות); שוב ככל הידוע לי, זו אכן הפרה של זכויות האגודה על המותג, והתנהגות מאד לא מקובלת (בלשון המעטה) במהלך משא ומתן שבו אמורים להציג לפחות מראית עין של רצון טוב; ושוב ככל הידוע לי, אם האגודה תמשוך את המכתב מעורך הדין, פירוש הדבר, מבחינה משפטית, אכן עשוי להיות ויתור דה-פקטו על הבעלות על מותג אייקון מצד האגודה (אין לי השכלה משפטית, אבל מהמעט שאני יודעת כמדומתני שהמצב אכן ככה - מי שמעלים עין ונותן אישור בדיעבד לשימוש לא מורשה במותג שלו עלול לאבד את האפשרות לתביעה עתידית לזכויות עליו).
מה שאני תוהה זה על מה, בדיוק, יש לך השגות בפסקה הספציפית הזאת? מהו החלק שלא מדויק, לדעתך? והאם, לדעתך, התנהלות שבה "אייקון" (או עיפס"י, וואטאבר) בשיתוף עם הסינמטק מרים פעילויות בסינמטק שמתחרות בפעילויות האגודה *תחת המותג "אייקון"* ובלי לקבל את אישורה של האגודה לשימוש במותג ואף בלי להודיע לה על כך מראש, וכל זאת תוך כדי משא ומתן, כביכול, שבו הצדדים אמורים להפגין רצון טוב ונכונות לשיתוף פעולה - זו נראית לך התנהלות סבירה ותקינה?
===
Carthago Delenda Est. R'lyeh Fhtagn! -Cthulhu the Elder