פורום האגודה :
מיועד לדיון בנושאים הקשורים לפעילות האגודה בלבד
לקבלת עדכונים חודשיים בדואל על פעילויות האגודה, הצטרפו ל
רשימת הדיוור על-ידי משלוח
מייל ל
מזכירות האגודה.
למען האמת, זו שאלה שמטרידה גם אותי
נכתב ע''י:
גרומיט (IP Logged)
תאריך: 13:16 15/01/2003
הנושא אמור למיטב ידיעתי לעלות לאחר צאת הגליון הקרוב לדיון רציני בועד, כך שעד אז אני יכול לתת בקצרה רק את דעתי הפרטית.
ראשית, אין שום סתירה בין ההוצאה המסחרית של חלומות באספמיה ובין המשך הוצאתו של כתב העת של האגודה. למרות כמה חפיפות, התכנים שלהם אינם זהים ואופיים אחר. אספמיה מתמחה ביצירות מקור ובסיפורים, המימד בעל אופי כללי יותר.
הבעיות של המימד, לפחות בעיניי, לא קשורות בעצם לאספמיה. קיומו של מגזין מתחרה ועשיר ממנו רק מבליטה את הבעיות שהיו קיימות גם קודם. חלק מהבעיות (כמו מיעוט הדפים יחסית למתחרים) אי אפשר לפתור ללא תוספת תקציב משמעותית. את רוב הבעיות האחרות אפשר לפתור ברגע שהעבודה על המימד תהפוך מקצועית יותר. המימד סבל עד כה, לפחות בעיניי, מהיעדר יד מכוונת, ובעקבות זאת ומחוסר מצער בזהות משל עצמו. כל גליון, לפחות עד שני הגליונות האחרונים, עמד לחלוטין בפני עצמו, וכלל בעצם אוסף אקלקטי של מאמרים וסיפורים שהגיעו במקרה למערכת. במידה רבה זה קיים גם היום, אם כי נעשו לאחרונה כמה שינויים (למשל, הוספת עמודים, הגדלת מספרם ואורכם של הסיפורים המתורגמים בגליון...) בכיוון הנכון.
עם או בלי אספמיה ברקע, המימד הוא עדיין מקור איכותי לתכנים טובים בעברית. מה שהוא צריך זה זהות עצמאית והשקעה נוספת באיכות התכנים שבו ובכיוון שלהם. בכל מקרה, את "מעבר לאופק" אני לא מכיר, אבל הכיוון שנראה לי ראוי יותר למימד הוא לא הקטנה שלו לממדי "עיתון האגודה" (בשביל זה יש היום את המכתב החודשי), אלא בדיוק בכיוון ההפוך - הפיכתו לכתב עת מקצועי ואיכותי שיקשר את חובבי המד"ב בארץ למתרחש בעולם ויתן בה בעת במה נוספת לפרסומיהם, במקביל למתחרים כמו אספמיה, אתר האגודה, אסף או בלי-פאניקה.