פורום האגודה :
מיועד לדיון בנושאים הקשורים לפעילות האגודה בלבד
לקבלת עדכונים חודשיים בדואל על פעילויות האגודה, הצטרפו ל
רשימת הדיוור על-ידי משלוח
מייל ל
מזכירות האגודה.
סופה קוסמית - כמה תשובות והבהרות
נכתב ע''י:
עמי בן בסט (IP Logged)
תאריך: 09:34 04/11/2002
סופת הליאונידים- מה יהיה? האם יהיה? למה יהיה? כמה הבהרות
האם יהיה מטר מטאורים?
איש כאמור לא יכול להבטיח בביטחון מלא. על פי חישובי האסטרונומים, כדור הארץ עובר דרך מה שהם מכנים: "עננה" של שברים ורסיסים שנפלטו על ידי כוכב השביט במעברו ליד השמש בשנת 1776. השביט טמפל-טאטל, כמו רוב השביטים, הנו כנראה גוש של קרח מלוכלך כאשר המרכיב העיקרי הנו כנראה קרח של מים. המעבר בקרבת השמש של שנת 1776 אמור על פי המודלים "להניב" מטר שברים שיגרום להופעת מטאורים בקצב של בין 2000 ל- 8000 ליאונידים בשעה. יש להדגיש שהקצב המחושב כאן הנו בשיא פעילות המטר, ואינו מהווה ממוצע לאורך שעות רבות. יש כאלה המעריכים שיהיו גם כמויות גדולות יותר, אולי 10,000 לשעה משך כעשר דקות בשיא ממש. האם זה יקרה באמת? איש לא יכול לדעת בוודאות. המודלים של אסטרונומים נותנים מקום לאופטימיות. הגולשים מוזמנים להציץ באתר נאסא בנושא מטר הליאונידים ובאתרים אחרים, על פי הקישורים המצויים בו. http://leonid.arc.nasa.gov/index.html
מה יהיה במהלך הטיסה?
הרעיון הוא לנסות ולשתף את הנוסעים בחוויה המדעית. טיסה מסוג זה, בה מעורבים מדענים ואזרחים יחדיו, לא בוצעה, למיטב ידיעתנו, מעולם. על פי התכנון, צילומי הווידיאו שיתקבלו במצלמות המיוחדות במהלך הטיסה יועברו למסכי הנוסעים. מה שאמור לשתף את הנוסעים בזמן אמיתי, בספור שמתרחש בחוץ. בנוסף, נוסעים שירצו יוכלו להשתתף בפועל במחקר באמצעות תצפית ורישום הליאונידים שיראו מבעד לחלונות ממקום מושבם.
בכל זאת, 5 שעות טיסה..?
לטיסה הוזמנו כמה מדענים ואנשי מפתח בתחום, לרבות מנכ"ל סוכנות החלל הישראלית. יהיו דבורים במטוס (אנו מקווים). יינתנו גם הסברים מדעיים וכן לפחות 2 הרצאות מהתחום "החללי" עם דגימות וידיאו: אחת על חיים ביקום מאת פרופ' חגי נצר והשנייה על חיים בחלל: מאת סא"ל (מיל) יצחק (איזי) מאיו, שעבר הכשרה כאסטרונאוט בסוכנות החלל האמריקאית.
ומה באשר לירח?
ראו הערותיו של ד"ר ברוש בפורום: http://community.iol.co.il/ts.cgi?tsscript=f/m/object&id=7324337