פורום האגודה :
מיועד לדיון בנושאים הקשורים לפעילות האגודה בלבד
לקבלת עדכונים חודשיים בדואל על פעילויות האגודה, הצטרפו ל
רשימת הדיוור על-ידי משלוח
מייל ל
מזכירות האגודה.
לא בדיוק
נכתב ע''י:
שמואל (IP Logged)
תאריך: 07:15 06/10/2001
היו כל מיני דברים שם שהיו למביני עניין בלבד. בגלל זה הם היו לא ממש מצחיקים.
תחשבו על זה שניה בהגיון: נגיד שיש משהו על וויאג'ר (והיה). זה גורם לכך שחלק עצום מהקהל שבכלל לא ראה את הסדרה הזו לא יבין בכלל על מה מדובר. מי זו בכלל 7 מ9? את מי זה מעניין? ראיתי ברשת מאות בדיחות עליה אבל זה הומור של אנשים שיודעים במה מדובר.
חוץ מזה, ברגע שבאים אנשים שלא מבינים בדיוק בסטאר טרק, כל התייחסות ספציפית לפריטים קטנים בסדרה צריכים ללכת. אנשים יודעים מי זה פיקארד אבל הם לא יודעים מה זה גאך. למה? ככה. הם לא הקשיבו בשעור. לצחוק על דמויות ידועות (לא אבא של ספוק ואמא של פיקארד) זה סבבה, על התלבושות זה סבבה, על סיטואציות ידועות (כן, גם "לוק אני אבא שלך") זה סבבה, על דברים שאף אחד מיוצרי הסדרה לא חשב עליה (סקס בחלל, כמו שנאמר, איפה יש שם שירותים?, למה לעזאזל מישהו יעשה מדים כאלה לא נוחים? וכו) זה סבבה וכל מיני דברים כללים ולא קשורים לשום סידרה ספציפית כאלה.
עכשיו, ההנחה שלהרבה אנשים יש ידע בסיסי בדברים מוזרים בST בגלל ש50% מהמשתתפים הם חברי סטארבייס הוא מוטעה מלכתחילה. תשמעו, אתם יכולים להיות בטוחים שמעריצי ST מבינים פחות או יותר הרבה במד"ב "כללי" אבל מעריצי מד"ב "כללי" לא מבינים כ"כ הרבה בST. למה? כי ככה זה הולך. כטראקי לשעבר, הבנתי בSW, B5, הוביט, עולם הדיסק, רובוטריקים וכו...
אבל אם יש אנשים שST פשוט מעצבן אותם (ויש, הרבה לשמחתי:)) הם לא יבינו מה זה גאך, 7 מ9, וויאג'ר בכלל ולפעמים גם DS9.
בקשר לביצוע: זה קשור יותר לביקורת עצמית. אני אכן מסכים שצריך לסנן את המשתתפים אבל כמישהו שארגן ארוע או שניים בחייו (4 שנים במועצות נוער לא הולכות ברגל:)), אני גם מבין לגמרי שאין זמן בשיט, לאף אחד. לכן אני פונה גם למשתתפים ומבקש מהם לחשוב באמת טוב. אתם תוכלו לעשות קטע מביך ביותר בלי לגמגם על הבמה? אתם תוכלו לגלם קלינגוני בלי להשתגע? אתם תוכלו להצחיק? אם התשובות לשאלות האלה הן כן, אז סבבה. אם לא, אז כמו שאומרים אצלנו, כל הז@#, תשבו בצד הפעם ותצחקו (בתקווה כמו כל השאר).
בקשר לכתיבת המערכונים: אני בטוח שהשקעתם הרבה זמן ומחשבה ולא אמרתי שלא. מה שאמרתי זה שבמישור הקונספציה והביצוע יש כשל. יש קונספציה מסוימת (שעליה כבר דיברתי) שלדעתי היא לא נכונה. חוץ מזה יש גם כשל בתזמון הארוע ובבצועו מצד המערכת. אולי גם העובדה שזה נערך כתחרות ובו שתי קבוצות תורמת לבעיה. אולי צריך לעשות את זה חופשי מתחרותיות וסתם להצחיק כדי להצחיק.
אולי גם כדאי שהשחקנים יהיו חלק מהצוות הכותב של המערכונים וככה תיהיה איזו שהיא סוג של הבנה על מה ואיך עושים. לא כמו שהיתה הפעם במערכון של הנאום והתרגום לדוגמא.
הציע פה בחור לעשות דיבוב מחדש במקום לסרטי\סדרות מד"ב. זה גם רעיון שאולי יעלה יפה. אני תומך.
אני כבר הצעתי את עזרתי גם על הלוח וגם בדוא"ל לנעמי. אני מבקש פה גם מאחרים, שיכולים לכתוב, לשחק ולהריץ צחוקים להתגייס למשימה. אפשר להריץ את הטרוף הגלקטי בצורה טובה, צריך רק להשדל.