פורום האגודה :
מיועד לדיון בנושאים הקשורים לפעילות האגודה בלבד
לקבלת עדכונים חודשיים בדואל על פעילויות האגודה, הצטרפו ל
רשימת הדיוור על-ידי משלוח
מייל ל
מזכירות האגודה.
כן, ולא.
נכתב ע''י:
שלמקו (IP Logged)
תאריך: 06:37 28/09/2001
גם אני בשנה הראשונה שבה חולק פרס הגפן התפלאתי על כך שאין ברשימה ספרים מקוריים.
אבל כשאלי פרסם בפורום הזה רשימת ספרים (ארוכה להפליא) מקוריים שיכולים להיות מועמדים לגפן, וכשהוא דיבר בשבוע המד"ב בטכניון על סיפורים בעברית, שמתי לב ש*אין* ברשימות הללו ספר שקראתי. *אין*. ולא בגלל שלא קראתי מד"ב השנה או שלא היה לי מאיפה לקחת (בשלב מסוים השנה הייתה לי גישה לשתי ספריות). למעשה, ספר המד"ב המקורי היחיד מהשנים האחרונות (אני לא כולל ספרים של יבשם עזגד או "לונה"/"זרמת חכמים", ששם הם כן פורסמו כמד"ב) הוא הדרך לגן עדן של גיל הראבן, וגם זה רק בגלל שבאתר האגודה הוא הומלץ. ולפני את "הגיאוגרפיה של סוף העולם", בגלל שזכיתי בו בתחרות הטירוף הגלקטית הראשונה והמיתולוגית.
מסקנה? אולי כן נכתבים ספרי מד"ב-פ' מקוריים בעברית, אבל אני, בתור חובב מד"ב שמקבל את המידע שלו מאתר האגודה ומעיתונים, לא מכיר אותם. בחנויות הספרים הם לא נמצאים על מדף המד"ב, על הכריכה שלהם צריך לחפש טוב טוב כדי למצוא מד"ב-פ', אם בכלל, והם לא מקודמים על ידי מי שבאמת אכפת לו (האגודה- שאמורה לעודד מד"ב בישראל. לא שאני מאשים). לכן, אמנם ניתן להכליל את הספרים הללו, אבל מכיוון שמתי מעט קראו אותם, זה יהיה לעג לרש.
דבר נוסף- אני לא מתכוון להצביע בטופס של פרס הגפן עבור ספר פנטזיה. אין ברשימה ההיא ספר שקראתי. אבל בהחלט שמעתי על לא מעט ספרים (שהם לא הזוכים בהוגו השנה). לא היו כאלה ברשימות של אלי.